Tamturbon historia

Tamturbo perustettiin vuonna 2010 perustuen ajatukselle, että maailma tarvitsee ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon tuottaa paineilmaa teollisuuden tarpeisiin – emme voi jatkaa arvokkaiden resurssien, energian ja ympäristön, tuhlaamista. Ainutlaatuinen ja edistynyt teknologiamme yhdessä innovatiivisen suunnittelu- ja insinöörityön kanssa ovat Tamturbon öljyttömien turbokompressoreiden kehitystyön perusta. Tuotteidemme ominaisuudet ja suorituskyky ylittävät huomattavasti vanhat teollisuuden paineilmakompressoritekniikat ja niillä on huomattavasti alhaisemmat elinkaarikustannukset.

Vahvat juuret Suomessa – globaali liiketoiminta asiakkaat, kumppanit ja liiketoiminta

Tampereen kaupunki Suomessa on ollut 1960-luvulta lähtien teollisuuden paineilmakompressoritekniikan innovaatioiden syntypaikka. Näistä innovaatioista moneen liittyi Kimmo Laine – paineilmakompressoritekniikan ”grand old man” ja yksi Tamturbon perustajista. Yhdessä maailmalla tunnetun suurnopeustekniikkaguru Jaakko Säiläkiven kanssa hän jakoi vision öljyttömästä tulevaisuudesta. Tämän vision ohjaama he perustivat Tamturbon vuonna 2010. Tämän jälkeen Tamturbo on kasvanut ja kehittynyt globaalisti toimivaksi yhtiöksi, jonka asiakkaat ovat oman alansa tunnettuja johtavia toimijoita ja kumppanit alansa tunnettuja osaajia.

Aktiivimagneettilaakeriteknologia – historia ja innovaatiot

Aktiivimagneettilaakeriteknologia kehitettiin 1930-luvulla. Ensimmäinen kaupallinen käyttösovellus lanseerattiin vuonna 1976. Nykyään teknologiaa käytetään magneettisessa levitaatiossa junissa, sukellusveneissä, avaruussukkuloissa ja sadoissa tuhansissa muissa kohteissa. Tässä yksinkertaisessa teknologiassa ratkaisevaa on seuranta ja kontrolli. Tamturbon teknologinen osaaminen mahdollistaa teknologian käyttämisen yhtiön Tamturbo® Touch-Free™ Teknologian ydinelementtinä.

Tänä päivänä Tamturbon suurnopeusturbokompressorit tuottavat täysin öljyttömästi paineilmaa asiakkaille maailmanlaajuisesti. Aktiivimagneettilaakeriteknologian avulla pyörivät osat leijuvat magneettikentässä, minkä ansiosta teknologia ei kuluta osia eikä öljyä ja tästä syystä vaadi varaosia ja huoltoa, kuten mekaaniset ruuvikompressorit. Näin teknologia varmistaa laitteen elinkaaren ajaksi tasaisen tuottavuuden ja tehon sekä täysin öljyttömän laitteen ilman öljyn aiheuttamaa saastumisriskiä.